ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Toyo Open Country A/T+ 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Open Country A/T+ 245/75R17 121S (A, A/T, LT, M+S) #83003

EAN: 4981910514930
Летни гуми Toyo Open Country A/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
387 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е компанията производител на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Модел OPEN COUNTRY A/T+ можете да поръчате от ProGumi.Маркировката на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. 75 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17. Допустимият товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY A/T+
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, LT, M+S
Тежест 18.16
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  летни гуми  нови автогуми