ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OBSERVE GSI6 LS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OBSERVE GSI6 LS 245/75R16 111H #247010

EAN: 4981910530503
Зимни гуми TOYO OBSERVE GSI6 LS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
214 . 41 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът OBSERVE GSI6 LS се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 245. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешеният товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OBSERVE GSI6 LS
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Шум 69 dB
Доставка 2 дни

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато изберете гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17% от разхода на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови автомобилни гуми  гуми цени  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки