ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TIGAR TOURING TG 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar TOURING TG 155/80R13 79T #273046

EAN: 3528701644714
Летни гуми Tigar TOURING TG - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
68 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TIGAR е производителят на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът TOURING TG може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел може да е правилният избор ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 155. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R13. 79 (до 437 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел TOURING TG
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 18 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  online gumi  гуми 205 55 r16  летни гуми цена