ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TIGAR TOURING 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar TOURING 155/65R14 75T #273109

EAN: 3528705968595
Летни гуми Tigar TOURING - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
64 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TIGAR. Една от наложените фирми на пазара. Моделът TOURING може да закупите от магазина ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 155. Маркираната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R14. 75 (до 387 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел TOURING
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотори  нови летни гуми  всесезонни гуми  евтини гуми  автомобилни гуми