ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TIGAR SUV SUMMER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar SUV SUMMER 255/45R20 101W #273246

EAN: 3528700932201
Летни гуми Tigar SUV SUMMER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
221 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е TIGAR. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът SUV SUMMER може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са летни и са изключително популярен избор сред много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 255. 45 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. 101 (до 825 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел SUV SUMMER
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако притежавате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотор  гуми онлайн  205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки