ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Tigar High Performance 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar HIGH PERFORMANCE 205/50R16 87W #273236

EAN: 3528707268600
Летни гуми Tigar HIGH PERFORMANCE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 87W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
103 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TIGAR е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел HIGH PERFORMANCE можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.летни е видът на този модел гуми. Ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 50. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 87 (до 545 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел HIGH PERFORMANCE
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 50
Диаметър R16
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  летни гуми  всесезонни гуми цена  магазини за гуми  автогуми цена