ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TIGAR CargoSpeedEVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar CARGOSPEEDEVO 215/75R16 111R #275849

EAN: 3528704608980
Летни гуми Tigar CARGOSPEEDEVO - Лекотоварни Гуми ( 111R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
169 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TIGAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът CARGOSPEEDEVO се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел CARGOSPEEDEVO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки