ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TIGAR CargoSpeedEVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tigar CargoSpeedEVO 225/70R15 112S #273310

EAN: 3528702773826
Летни гуми Tigar CargoSpeedEVO - Лекотоварни Гуми ( 112S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
148 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TIGAR е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът CARGOSPEEDEVO се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 70 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 112 (до 1120 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител TIGAR
Модел CARGOSPEEDEVO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Доставка 2 дни

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки