ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TAURUS ULTRA HIGH PERFORMANCE 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS ULTRA HIGH PERFORMANCE 215/60R17 96H #159875

EAN: 3528709202022
Летни гуми TAURUS ULTRA HIGH PERFORMANCE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
119 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TAURUS. Една от познатите фирми на пазара. Модел ULTRA HIGH PERFORMANCE можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел ULTRA HIGH PERFORMANCE
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 9.22
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми