ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TAURUS TOURING 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS TOURING 135/80R13 70T #154170

EAN: 3528701785615
Летни гуми TAURUS TOURING - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 70T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 70 до 335 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
64 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TAURUS. Любима марка на редица наши клиенти. Модел TOURING можете да поръчате от сайта ProGumi.летни е маркировката на гумите. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 135. 80 е маркираната височина за гумата. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 70 (до 335 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тези гуми са доста тихи , като нивото на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел TOURING
Сезон летни гуми
Ширина 135
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 70 (до 335 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Тежест 4.91
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
68

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 16% от разхода на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  гуми  зимни гуми цена  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки