ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TAURUS SUV WINTER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS SUV WINTER 275/40R20 106V (XL) #159566

EAN: 3528703975397
Зимни гуми TAURUS SUV WINTER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
234 . 50 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TAURUS е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел SUV WINTER можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 275. Отбелязаната височина за гумата е 40. R20 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е C. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел SUV WINTER
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 15.35
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  нови гуми  зимни гуми цена  летни гуми