ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TAURUS CargoSpeedEVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS CargoSpeedEVO 225/70R15 112/110R #259587

EAN: 3528707441379
Летни гуми TAURUS CargoSpeedEVO - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
147 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TAURUS е производителят на тази гума. Модел CARGOSPEEDEVO можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.летни е видът на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел CARGOSPEEDEVO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Тежест 14.16
Доставка 2 дни

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цени  гуми за мотори  гуми 205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки