ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TAURUS 101 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS 101 225/70R15 112/110R #160275

EAN: 3528706880865
Летни гуми TAURUS 101 - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
156 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TAURUS. Една от наложените компании на пазара. Моделът 101 се предлага от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като летни. Ширина за модела е 225. 70 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Модела гуми има скорестен идекс от R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този модел гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел 101
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 12.71
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор  евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки