ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
TAURUS 601 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS 601 #154357 155/80R13 79Q

EAN: 3528706915123 Гуми Taurus
Зимни гуми TAURUS 601 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
77 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от TAURUS. Популярна фирма на пазара. Моделът 601 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел може да е правилния избор за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Ширина на модела е 155. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R13. 79 (до 437 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 68 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел 601
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 68 dB
Тежест 6.05
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
68

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  летни гуми  нови автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi