ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
TAURUS 601 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TAURUS 601 155/70R13 75Q #154033

EAN: 3528708800731
Зимни гуми TAURUS 601 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
73 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от TAURUS. Известна фирма в света на гумите. Моделът 601 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.зимни е вида на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 155. 70 е маркираната височина за гумата. R13 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 75 (до 387 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Маркировката за разходът на гориво е E. 68 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител TAURUS
Модел 601
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 68 dB
Тежест 5.68
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
68

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  бг гуми  нови зимни гуми  летни гуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi