ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Taifa TP001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Taifa TP001 6.5R16 160/102K (TT, 10PR) #186246

EAN: 8718858218097
Всесезонни гуми Taifa TP001 - Тежкотоварни Гуми ( 102K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
194 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TAIFA. Една от наложените компании на пазара. Моделът се предлага от сайта ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 6.5. Маркирания диаметър за гумата е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 102 (до 850 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е K (до 110 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител TAIFA
Модел TP001
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 6.5
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси TT, 10PR
Брой платове 10
Конструкция Diagonaal
Гуми Ширина мм 166
Външен диаметър мм 737
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Единичен товарен капацитет 950.00
Сдвоен товарен капацитет 850.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос универсални - Truck
Тежест 14.18
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  летни гуми  автомобилни гуми цени