ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Taifa TP001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Taifa TP001 6R16 (TT, 8PR) #186244

EAN: 8718858218196
Всесезонни гуми Taifa TP001 - Тежкотоварни Гуми
Сезон всесезонни всесезонни
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
148 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TAIFA е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 6. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 170 е ширината на гумата в мм. Външния диаметър на гумата в мм е 735. Обиколката в мм на гумата е 170 Грайфера има дълбочина в мм със стойност 0.00 Отбелязаното препоръчително налягане за модела е 0.00. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител TAIFA
Модел TP001
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 6
Диаметър R16
Индекси TT, 8PR
Брой платове 8
Конструкция Diagonaal
Гуми Ширина мм 170
Външен диаметър мм 735
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Единичен товарен капацитет 0.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос универсални - Truck
Тежест 12.20
Доставка 7-10 дни от Германия

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми