ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Taifa TP001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Taifa TP001 7R20 127G/123G (TT, 14PR) #186226

Всесезонни гуми Taifa TP001 - Тежкотоварни Гуми ( 123G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
294 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е TAIFA. Любима марка на много клиенти в страната. Предлагания модел можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 7. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. Допустимия товарен индекс е 123 (до 1550 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е G (до 90 км/ч.). Гумата има 153 ширина. Външния диаметър в мм е 712. Обиколкота на гумата в мм е 153. Грайфера има следната дълбочна в мм 0.00 Тази гума има препоръчително налягане - 0.00. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител TAIFA
Модел TP001
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 7
Диаметър R20
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Индекси TT, 14PR
Брой платове 14
Конструкция Diagonaal
Гуми Ширина мм 153
Външен диаметър мм 870
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Единичен товарен капацитет 0.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос универсални - Truck
Тежест 12.20
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми  автогуми