ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SYRON EVEREST 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SYRON EVEREST 2 185/65R14 86T #243187

Зимни гуми SYRON EVEREST 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.
78 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя SYRON. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът EVEREST 2 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 185. 65 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R14. Товарен индекс - 86 (до 530 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SYRON
Модел EVEREST 2
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  магазини за гуми  нови зимни гуми  нови летни гуми