ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Superia Tires Bluewin VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Superia Tires Bluewin VAN 235/65R16 115R #225594

EAN: 5420068682454
Зимни гуми Superia Tires Bluewin VAN - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
763 . 39 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е SUPERIA TIRES. Моделът BLUEWIN VAN може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Маркировката на този модел гуми е зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R16. 115 (до 1215 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител SUPERIA TIRES
Модел BLUEWIN VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
D
1
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  летни гуми цени  автогуми цени