ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SONIX PRIMEVAN 28 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SONIX PRIMEVAN 28 165R13 94/93R (8PR) #320569

Летни гуми SONIX PRIMEVAN 28 - Лекотоварни Гуми ( 93R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
74 . 01 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е SONIX. Популярна фирма на пазара. Модел PRIMEVAN 28 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 165. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R13. 93 (до 650 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител SONIX
Модел PRIMEVAN 28
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Диаметър R13
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно при нас: нови гуми  205 55 r16  автогуми