ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
SEMPERIT VAN-GRIP 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit VAN-GRIP 3 195/65R16 104/102R #152871

EAN: 4024067003787
Зимни гуми Semperit VAN-GRIP 3 - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 2 бр.
251 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
SEMPERIT е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел VAN-GRIP 3 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Обозначението на този модел гуми е зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Ние предлагаме модел с доставка за 6-9 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел VAN-GRIP 3
Сезон зимни
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват около 20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  летни гуми  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi