ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
SEMPERIT VAN-GRIP 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit VAN-GRIP 3 #152870 215/75R16 113R

EAN: 4024067003718 Гуми за бус Semperit
Зимни гуми Semperit VAN-GRIP 3 - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
313 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Производителя на този модел гуми е SEMPERIT. Моделът VAN-GRIP 3 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са зимни и са предпочитан избор при много наши клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 113 (до 1150 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-9 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел VAN-GRIP 3
Сезон зимни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват до 19 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55r16  195 65r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi