ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Semperit Van Allseason 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit Van Allseason 215/60R17 109T (8PR) #264197

EAN: 4024067004791
Всесезонни гуми Semperit Van Allseason - Лекотоварни Гуми ( 109T )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
408 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от SEMPERIT. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел VAN ALLSEASON можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Маркировката на този модел гуми е всесезонни. Ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 109 (до 1030 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел VAN ALLSEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки