ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SEMPERIT SPEED-GRIP 5 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit SPEED-GRIP 5 235/60R18 107V (XL, FR) #275705

EAN: 4024067004395
Зимни гуми Semperit SPEED-GRIP 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
295 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SEMPERIT е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът SPEED-GRIP 5 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са от вид: зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. Максимално допустимият товарен индекс е 107 (до 975 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел SPEED-GRIP 5
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
C
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови гуми  205 5516  автогуми 

Този сайт използва бисквитки