ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SEMPERIT RUNNER F2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit RUNNER F2 385/65R22.5 160K #275362

Всесезонни гуми Semperit RUNNER F2 - Тежкотоварни Гуми ( 160K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 160 до 4500 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
1074 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SEMPERIT е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът RUNNER F2 може да закупите от сайта ProGumi. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 385. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата е R22.5. Разрешеният товарен индекс е 160 (до 4500 кг). Скоростният индекс за модела K (до 110 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел RUNNER F2
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 160 (до 4500 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. При превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки