ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Semperit Master-Grip 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit MASTER-GRIP 2 205/60R15 91H (M+S) #268369

EAN: 4024067800959
Зимни гуми Semperit MASTER-GRIP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
177 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SEMPERIT е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът MASTER-GRIP 2 може да закупите от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. 91 (до 615 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел MASTER-GRIP 2
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени