ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Semperit Master-Grip 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Semperit MASTER-GRIP 2 205/65R15 94T (M+S, 3PMSF) #268326

EAN: 4024067747667
Зимни гуми Semperit MASTER-GRIP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
174 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от SEMPERIT. Една от популярните компании на пазара. Моделът MASTER-GRIP 2 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Ширината на модела е 205. Маркираната височина за гумата е 65. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 94 (до 670 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. 72 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SEMPERIT
Модел MASTER-GRIP 2
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 9.37
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  зимни гуми цена  нови летни гуми