ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA TRENTA 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava TRENTA 2 195/0R14 104S (8PR) #274617

EAN: 5452000665720
Летни гуми Sava TRENTA 2 - Лекотоварни Гуми ( 104S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
191 . 12 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя SAVA. Предпочитана марка на много хора в България. Модел TRENTA 2 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. R14 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAVA
Модел TRENTA 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Диаметър R14
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Гумите оказват до 15% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. При кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми цена