ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA TRENTA 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava TRENTA 2 225/70R15 112R (8PR) #272277

EAN: 5452000666369
Летни гуми Sava TRENTA 2 - Лекотоварни Гуми ( 112R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
212 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от SAVA. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Моделът TRENTA 2 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина за модела е 225. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 112 (до 1120 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SAVA
Модел TRENTA 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  нови гуми  205 55 r16  195 65 r15