ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA TRENTA 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava TRENTA 2 205/70R15 106S (8PR) #272274

EAN: 5452000666284
Летни гуми Sava TRENTA 2 - Лекотоварни Гуми ( 106S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
199 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAVA е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел TRENTA 2 можете да поръчате от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширината на модела е 205. Маркираната височина за гумата е 70. Маркираният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е S (до 180 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Този модел гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител SAVA
Модел TRENTA 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 12.00
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20% от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми цена  автогуми цени  нови гуми за мотори