ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA TRENTA 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava TRENTA 2 185/75R16 102R (8PR) #272249

EAN: 5452000665713
Летни гуми Sava TRENTA 2 - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
187 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAVA е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът TRENTA 2 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Гумите са отбелязани от вид летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 185. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 102 (до 850 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е C. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител SAVA
Модел TRENTA 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 18 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотор  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми