ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA TRENTA 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SAVA TRENTA 2 225/70R15 112R (8PR) #265750

EAN: 5452000666369
Летни гуми SAVA TRENTA 2 - Лекотоварни Гуми ( 112R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
210 . 35 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAVA е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът TRENTA 2 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. 112 (до 1120 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител SAVA
Модел TRENTA 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми цени  нови зимни гуми