ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA ORJAK O3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SAVA ORJAK O3 265/70R19.5 140/138M #158879

Всесезонни гуми SAVA ORJAK O3 - Тежкотоварни Гуми ( 138M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 138 до 2360 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
460 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е SAVA. Една от познатите фирми на пазара. Предлаганият модел ORJAK O3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R19.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 138 (до 2360 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от M (до 130 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител SAVA
Модел ORJAK O3
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 138 (до 2360 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ос задни - Truck
Тежест 41.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
74

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми