ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
SAVA ORJAK MS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SAVA ORJAK MS #154028 13R22.5 156/154G

Всесезонни гуми SAVA ORJAK MS - Тежкотоварни Гуми ( 154G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1023 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от SAVA. Известна фирма в света на гумите. Модел ORJAK MS можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Маркировката на гумите е всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 13. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Разрешения товарен индекс е 154 (до 3750 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми G (до 90 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 76 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител SAVA
Модел ORJAK MS
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ос задни - Truck
Тежест 78.50
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
76

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 18-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми  205 5516  автогуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi