ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA ESKIMO LT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava ESKIMO LT 195/75R16 107R (LT) #297339

EAN: 5452000681027
Зимни гуми Sava ESKIMO LT - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
191 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от SAVA. Известна фирма в света на гумите. Моделът ESKIMO LT се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип зимни и са любим избор сред много наши клиенти. Ширината на модела е 195. 75 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 107 (до 975 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител SAVA
Модел ESKIMO LT
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси LT
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват около 18 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови автомобилни гуми  гуми цени  зимни гуми цени  летни гуми