ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA ESKIMO LT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava ESKIMO LT 215/70R15 109S (LT, 8PR) #283803

EAN: 5452000681140
Зимни гуми Sava ESKIMO LT - Лекотоварни Гуми ( 109S )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
213 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя SAVA. Моделът ESKIMO LT се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип зимни и са предпочитан избор сред много клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 70 е отбелязаната височина за гумата. R15 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Скоростният индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 73 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAVA
Модел ESKIMO LT
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси LT, 8PR
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори  гуми  205 55r16  автомобилни гуми