ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA ESKIMO LT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sava ESKIMO LT 195/70R15 104R (LT, 8PR) #272258

EAN: 5452000681010
Зимни гуми Sava ESKIMO LT - Лекотоварни Гуми ( 104R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
169 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя SAVA. Известна фирма в света на гумите. Моделът ESKIMO LT може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Гумите са от тип зимни. Маркираната ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата е 70. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Тези гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAVA
Модел ESKIMO LT
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси LT, 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако поръчате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотор цена  бг гуми  205 55 r16  автогуми цени