ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SAVA CARGO 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми SAVA CARGO 5 385/65R22.5 K #160500

Всесезонни гуми SAVA CARGO 5 - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
785 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAVA е комманията производител на тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът CARGO 5 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 385. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Тези гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител SAVA
Модел CARGO 5
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 69.40
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми  205 55r16  online gumi  зимни гуми цена