ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun TERRAMAX CVR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun TERRAMAX CVR 265/70R16 112H (M+S) #222686

EAN: 6959655403374
Всесезонни гуми Sailun TERRAMAX CVR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112H )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
171 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAILUN е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът TERRAMAX CVR може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. 112 (до 1120 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е D. C е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел TERRAMAX CVR
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 15% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори цена  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки