ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun TERRAMAX CVR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun TERRAMAX CVR 245/70R16 111H (XL, M+S) #143456

EAN: 6959655403367
Всесезонни гуми Sailun TERRAMAX CVR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111H )
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.
161 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от SAILUN. Любима марка на редица наши клиенти. Модел TERRAMAX CVR можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е D. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел TERRAMAX CVR
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S
Тежест 15.8
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови автомобилни гуми  гуми онлайн  зимни гуми  летни гуми