ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Terramax A/T 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun TERRAMAX A/T 205R16 110/108Q (A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF) #274650

EAN: 6959655432848
Всесезонни гуми Sailun TERRAMAX A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Q )
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
161 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAILUN е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът TERRAMAX A/T може да закупите от магазина ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина за модела е 205. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 108 (до 1000 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел TERRAMAX A/T
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Диаметър R16
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
2
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цена  205 5516  евтини гуми  зимни гуми