ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Ice Blazer WST3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ICE BLAZER WST3 225/60R16 98T (M+S, 3PMSF) #143611

EAN: 6959655435948
Зимни гуми Sailun ICE BLAZER WST3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.
117 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от SAILUN. Модел ICE BLAZER WST3 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Този модел гуми са от тип зимни. Ширина на модела е 225. Отбелязаната височина за гумата е 60. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 98 (до 750 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ICE BLAZER WST3
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 11.72
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми цена  бг гуми  нови автогуми