ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Ice Blazer Alpine+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ 195/65R14 89T (M+S, 3PMSF) #143666

EAN: 6959655444001
Зимни гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 89T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
86 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от SAILUN. Любима марка на много клиенти в страната. Модел ICE BLAZER ALPINE+ можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са отбелязани от вид зимни. Маркираната ширина за модела е 195. 65 е маркираната височина за гумата. R14 е маркирания диаметър за гумата. 89 (до 580 кг) е разрешения товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тези гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ICE BLAZER ALPINE+
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 8.57
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 17% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. При автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми