ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun ICE Blazer Alpine+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ 175/65R15 84T (M+S, 3PMSF) #143652

EAN: 6959655443837
Зимни гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
73 . 60 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя SAILUN. Една от популярните конмании на пазара. Моделът ICE BLAZER ALPINE+ се предлага от ProGumi с атактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 175. 65 е отбелязаната височина за гумата. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 84 (до 500 кг). Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. E е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ICE BLAZER ALPINE+
Сезон зимни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 7.66
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми