ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun ICE Blazer Alpine+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ 155/65R13 73T (M+S, 3PMSF) #143641

EAN: 6959655443714
Зимни гуми Sailun ICE BLAZER Alpine+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 73T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 73 до 365 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
53 . 16 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е SAILUN. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът ICE BLAZER ALPINE+ се предлага от ProGumi.Тези гуми са от тип зимни и са предпочитан избор сред много наши клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R13. Максимално допустимия товарен индекс е 73 (до 365 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ICE BLAZER ALPINE+
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 65
Диаметър R13
Товарен индекс 73 (до 365 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 5.57
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако поръчате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 16% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 5516  гуми 195 65 r15