ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun COMMERCIO PRO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun COMMERCIO PRO 235/65R16 121/119R #274693

EAN: 6922250418920
Летни гуми Sailun COMMERCIO PRO - Лекотоварни Гуми ( 119R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
153 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е SAILUN. Една от познатите фирми на пазара. Моделът COMMERCIO PRO се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Този модел гуми са летни и са популярен избор при много наши клиенти. Ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 65. R16 е маркираният диаметър за гумата. 119 (до 1360 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е B. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел COMMERCIO PRO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 15.62
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 19% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  гуми  205 55 r16  летни гуми цена