ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo ZSR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ZSR 195/45R15 78V (FP) #143469

EAN: 6959655401363
Летни гуми Sailun ATREZZO ZSR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 78V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 78 до 425 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
78 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAILUN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът ATREZZO ZSR може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Тези гуми са летни и са предпочитан избор при много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 78 (до 425 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е D. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ZSR
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R15
Товарен индекс 78 (до 425 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FP
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15