ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo Elite 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ELITE 215/65R17 99V #274691

EAN: 6959655436785
Летни гуми Sailun ATREZZO ELITE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
151 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от SAILUN. Една от популярните компании на пазара. Моделът ATREZZO ELITE може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са от тип летни. Ширина за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 65. Маркираният диаметър за гумата е R17. 99 (до 775 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ELITE
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до до 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: online gumi  205 55r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки