ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo Elite 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ELITE 205/55R15 88V (FP) #236084

EAN: 6959655416879
Летни гуми Sailun ATREZZO ELITE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
76 . 67 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

Тази гума е от производителя SAILUN. Една от познатите фими на пазара. Моделът ATREZZO ELITE може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R15 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.

Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ELITE
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FP
Тежест 8.6
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато поръчате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цена  гуми онлайн  нови зимни гуми  летни гуми